به گزارش تحریریه، دکتر جواد قلعه تکیزاده از مدیران ارشد صنعت خودرو با اشاره به گذار صنعت خودروسازی از خودروهای با پیشرانه های مبتنی بر احتراق درونی به سمت خودروهای با پیشرانه الکتریکی گفت: صنعت خودروسازی در همه جای جهان یک صنعت به شدت سرمایه بر است که بدون سرمایه گذاری های سنگین که فقط از شرکت های بزرگ بر می آید توان رقابت در آنها وجود ندارد که می توان مثال های زیادی را ذکر کرد. هزینه های تحقیق و توسعه بالا، بازاریابی پیچیده، گره خوردن بازارهای جدید با سیاست های کلان دولت ها و شناور بودن سلایق ملت ها مسائلی هستند که حل و فصل آنها از عهده شرکت های کوچک بر نمی آید.
وی افزود: گروه آلمانی فولکس واگن برای تسریع در توسعه پلتفرم جدید خود معادل نزدیک به یک میلیارد دلار برای ساخت یک مرکز تحقیق و توسعه جدید در ولفسبورگ آلمان سرمایه گذاری می کند که در مقایسه با سرمایه شرکت های ایرانی نشان دهنده واقعیت صنعت ضعیف خودروسازی ایران در مقایسه به نمونه های موفق جهانی است. زیرا تمام شرکت های خودروسازی خصوصی ایران به اندازه 3 میلیارد دلار دارایی ندارند. چه رسد به اینکه بخواهند 1 میلیارد دلار و یا 30 هزار میلیارد تومان برای توسعه یک پلتفورم هزینه کنند.
این مدیر صنعت خودروسازی ادامه داد: برای موفقیت در صنعت خودروسازی که بتواند مولد باشد نیازمند دارا بودن شرکت های بزرگی هستیم که بتوانند توان مانور بالا در این بازار به شدت رقابتی را داشته باشند، در حالیکه با سیاستگذاری های گذشته با دهها شرکت کوچک مواجه شده ایم که حتی توان یک مونتاژ حرفه ای را به سختی دارا هستند و طبیعتا نمی توانند وارد بازار قطعه سازی و خودروسازی شوند.
تکیزاده خاطرنشان کرد: به نظر می رسد که باید حمایت مهندسی شده و در راستای رقابت و بازار، تامین مالی سنگین شرکت های خودروسازی با وام های مناسب، استفاده از دانش ممتاز کشور در بخش های نظامی و سرریز آن به صنعت خودروسازی، ادغام و اتحاد استراتژیک شرکت های داخلی که به صورتی هوشمندانه ترکیب سیاستگذارانه شده باشند برای نجات صنعت خودروسازی کشور یک الزام باشد.
پایان/
نظر شما